A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Андріяшівської сільської ради Роменського району Сумської області

Офіційне відкриття класу безпеки в Андріяшівському ліцеї

Дата: 24.03.2023 13:41
Кількість переглядів: 125

    Сьогодні, 24.03.2023 року, у Андріяшівському ліцеї у межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти та науки, ухваленого розпорядженням КМУ від 7 вересня 2022, відбулось урочисте відкриття «Класу безпеки».

      «Клас безпеки» – це всеукраїнський проєкт, який має на меті навчання школярів правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти на виконання доручення прем’єр-міністра України щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

      Облаштування класу безпеки в закладі освіти відповідає рекомендаціям Міністерства освіти та науки України. Клас розділений на кілька навчальних зон, які обладнані необхідним інвентарем та інформаційно-методичними матеріалами. Тут діти різних вікових груп зможуть теоретично та практично навчатися основам пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги тощо. Для молодших школярів створений ігровий куточок.

     У відкритті класу взяли участь педагоги закладу, провідні фахівці Роменського районного управління ГУ ДСНС України у Сумській області Олександр ТІТЕНКО та Артем СОРОКА, поліцейські офіцери Андріяшівської сільської територіальної громади Владислав ГОЛІК та Іван НАЗАРЕНКО.

     Олександр ТІТЕНКО провів перший урок безпеки. Урок був цікавий та змістовний. Присутні отримали багато корисної інформації щодо дій у різних надзвичайних ситуаціях: питання з мінної безпеки, дії під час повітряної тривоги, пожежна безпека в побуті та запобігання пожеж в екосистемах.

     Владислав ГОЛІК наголосив на необхідності відповідального ставлення до власної безпеки, нагадав правила поведінки у різних небезпечних ситуаціях.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень